KOTONA

Kiko sai kodin maaliskuussa 2012.

Kiko on 3-5 vuotias koirapoika.
Se painaa n. 8 kg ja on säkäkorkeudeltaan n. 38 cm.

Kiko on ollut tarhalla jo pidemmän aikaa, se saapui tarhalle jo viime toukokuussa.

Kiko oli hyvin peloissaan tarhalle tullessaan, mutta sen pelot ovat helpottaneet ajan kanssa. Kotihoidossa Kiko on reipastunut ihan hurjasti ja arkuudesta ei ole enää tietoakaan.

Poika tulee tarhalla sekä urosten että narttujen kanssa toimeen.

Kikon kuulumisia kotihoidossa voit seurata tästä.

Kikon kotihoitajan terveiset 25.1.2012
"Kiko saapui tammikuun puolessa välissä kotihoitoon Espooseen. Kiko nimettiin Manuksi, sillä laumasamme oli jo toinenkin kotihoidokki, joka sattui olemaan nimeltään Coci. Päätimme, että vaihdamme nimen ja sekaannusten välttämiseksi. Manu tottuikin pian uuteen nimeensä ja nyt jo tunnistaa sen omakseen.

Manusta huomasi heti lentokentällä, miten ihmisrakas koira se on. Manu tahtoo kaulailla ja olla lähellä ihmistä. Se onkin varmasti ollut joskus jonkun omistama kotikoira, mutta sitten hylätty. Manu on luonteeltaan iloinen, mutta aika rauhallinen koira. Manu ei ole niinkään leikkisä muiden koirien kanssa, mutta tykkää touhuta itsekseen lelujen kanssa. Laumaamme kuuluu Manun lisäksi kaksi muuta leikattua uroskoiraa, jotka ovat Manua suurempia. Manu on tullut toimeen hyvin näiden kanssa. Uskon, että Manu voisi sopia myös ainoaksi koiraksi.

Manu on hieman talonvahtisorttia eli haukkuu ulkoa kuuluvia ääniä. Asumme omakotitalossa, jossa ääniä ei varmasti kuulu yhtä paljon kuin kerrostalossa. Tulevan kodin on hyvä kiinnittää koulutuksessa huomiota tähän käytökseen varsinkin, jos ajattelee Manua kerrostalokoiraksi. Manu hieman vahtii omia lelujaan ja luitaan, mutta antaa ottaa lelun tai ruuan pois.

Manulla on hyvä ruokahalu ja se onkin ollut nyt lihotuskuurilla Suomeen tulon jälkeen. Manu on vieläkin laihassa kunnossa, mutta onneksi ruoka maistuu. Turkki tarvitsee myös hoitoa, sekin oli huonossa kunnossa.

Manulla ei ole ilmennyt eroahdistusta, vaikka onkin kova ihmisten perään. Manu on oppinut sisäsiistiksi kotihoidossa ja jaksaa odotella hyvin ulospääsyä työpäivän ajan. Ulkona Manu kulkee hyvin hihnassa, saattaa hieman vetää. Manu ei ole mikään remmirähjääjä ja ohitustilanteet sujuvat mallikkaasti".


Palaa kotia etsiviin tästä.
Kuvia