HUOM!!! Kotiselvityslomakkeemme edelleenlähetyksessä on teknisiä ongelmia. Voitko olla yhteydessä suoraan sähköpostitse, info@rescuekoirat.com, kiitokset.

Koiran voi adoptoida vain yli 24 -vuotias henkilö. Perheen täytyy olla yksimielisesti halukas tarjoamaan kotia rescue-koiralle. Tavoitteenamme on löytää koirille vain pysyviä, sitoutuneita koteja. Etsimme koirille koteja ensisijaisesti pk-seudulta sekä Turun, Oulun, Tampereen, Joensuun, Lahden, Kalajoen ja Kokkolan alueilta, jotta voimme seurata niiden sopeutumista ja olla perheen tukena.

Koiran omistaminen ei ole vain etuoikeus, se on myös vastuuta, ne ovat riippuvaisia meistä. Mikäli harkitset antavasi kodin sitä tarvitsevalle, sinun täytyy miettiä vakavasti että sitoudut siihen ja mitä koiran omistaminen oikeasti merkitsee. Koiran hankintaa ei tule tehdä kevyesti eikä säälistä vaan tarkkaan harkiten, koiran omistaminen on pitkäaikainen emotionaalinen mutta myös taloudellinen sitoumus.

Jos hankit koiran, se tulee perheenjäseneksi, osaksi elämääsi ehkä jopa seuraavaksi 10 vuodeksi. Sinun täytyy varmistaa, että se sopii sinun elämäntapaasi. Mieti onko sinulla riittävästi aikaa koiralle, onko sinulla myös muita harrastuksia jotka vievät aikaasi, koiran on saatava riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja joka päivä.

Jos perheessä on jo entuudestaan koira, uuden koiran tulisi olla mieluiten eri sukupuolta tai ikäeroa tulisi olla vähintään neljä vuotta.

Sopiiko koira elämääsi vielä kun olet perustanut perheen? Tai entä jos perhe hajoaa, riittääkö sinulla vielä kärsivällisyyttä ja aikaa koiralle? Kaikenlainen elämänmuutos näkyy mahdollisesti myös koiran käytöksessä, sen täytyy saada myös sopeutua uuteen tilanteeseen ja siihen se tarvitsee sinun opastustasi.

Koiran adoptoijan tulee olla varsinkin alkuaikana kärsivällinen koiran kanssa sekä antaa sille riittävästi aikaa sopeutua uuteen kotiin. Entä jos koiran kanssa kuitenkin tulee ongelmia, oletko valmis hakemaan apua ammattilaiselta? Luovuttaminen ei saa olla ensisijainen vaihtoehto, omistajan täytyy olla valmis tekemään harjoituksia koiran kanssa, satsaamaan siihen aikaansa.

Täytä kotiselvityslomake rehellisesti ja huolellisesti.

Nimi:
Syntymäaika:
Osoite:
Puhelinnumero:
Postinumero- ja paikka:
Sähköpostiosoite:
Millaisessa kodissa asut (omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, neliöt)?


Asuuko samassa taloudessa muita (kaikkien aikuisten koko nimi)?


Onko koiran hankkiminen koko perheen yhteinen päätös?


Jos sinulla on lapsia, minkä ikäisiä he ovat?


Onko sinulla tai samassa taloudessa asuvalla allergiaa, jos niin, minkälaista?


Onko sinulla tällä hetkellä koira? Jos, niin minkälainen (sukupuoli ja ikä, koko)?


Onko sinulla ollut aikaisemmin koiraa? Jos, niin kerro siitä:


Onko sinulla muita lemmikkejä tällä hetkellä? Jos, niin minkälaisia?


Työ- tai opiskelupaikkasi?


Miten pitkä työpäiväsi on, kuinka paljon muut harrastukset vievät aikaa?


Missä vietät lomasi ja missä koira on silloin?


Oletko kiinnostunut jostain tietystä koirasta?


Haluatko harrastaa koirasi kanssa jotain, mitä?


Kerro miksi haluat rescue-koiran?


Oletko valmis tarvittaessa ottamaan yhteyttä esim. ongelmakoirakouluttajaan?


Oletko tutustunut adoptioon liittyvään luovutussopimukseen?


Mistä sait tiedon yhdistyksestämme?